Ajankohtaista

RSS-syöte
13.10.2017

Leader-tukipäätöksiä 11.10.2017 »

Kalakukon hallitus kokoontui keskiviikkona 11.10.2017 Kaavin kunnantalolla. Kokouksen jälkeen hallitus vieraili Kaavin uudella koulukeskuksella tutustumassa Kaavin sotaveteraanit ry ja kunnan yhteistyönä kokoamaan pysyvään "Sotiemme 1939-1945 perinneaula"-näyttelyyn, joka on saanut Leader-tukea Kylät Go-hankkeessa. Hallituksen mukaan näyttely on toteutettu laadukkaasti, arvokkaasti, ja näyttelyn avulla perinnetietoa siirretään tuleville sukupolville uudentyyppisellä tavalla. Hallitus teki myönteisen päätöksen kahdelle yrityshankkeelle ja kahdelle yleishyödylliselle hankkeelle. Yksi yleishyödyllinen hanke sai kielteisen päätöksen. Leader-tukea puollettiin yhteensä 204 410€. 

21.08.2017

Yrittäjät yllättivät positiivisesti Kalakukon yritystuki-Katiskan haussa »

Hakemuksia tuli yhteensä 39 kpl ja tukea haettiin kolme kertaa enemmän kuin oli jaettavaa määrärahaa. Tämä kertoo siitä, että kevyesti haettava ja pienimuotoinen tuki on maaseudun yrityksille tärkeää. Tämän lisäksi tuen piiriin haetut toimenpiteet olivat todella innovatiivisia kuten yrittäjien erikoiskoulutusta, uusien tuotteiden tuotekehitystä, tuotannollisen toiminnan pienimuotoisia konehankintoja, uusien tuotantolaitteiden hankkimista sekä asiakashallintajärjestelmien kehittämistä. Tukea myönnettiin maaseudun palvelujen kehittämisen ja vaikuttavuuden perusteella lisäksi huomioiden tasaisesti Kalakukko-alueen maaseutualueet Tuusniemi, Kaavi, Rautavaara, Siilinjärvi ja Kuopion maaseutualueet (ml. Karttula, Vehmersalmi, Maaninka, Nilsiä ja Juankoski).   Katiska-yritystuen saaneet yritykset: Karttulan Konehuolto Veljekset Hartikainen Ky ja Le Petit Kammar Karttula, Manun Metsäpalvelut Vehmersalmi, JK Chop Shop Kustoms, Tmi Eino Räsänen ja Karvosen Puutarha Tuusniemi, Tmi Vihreä Lyhty Rautavaara, Kosken Koneistus Oy Juankoski, I...

21.08.2017

Leader-tukipäätöksiä 16.8.2017 »

Kalakukon hallitus teki kokouksessaan 16.8.2017 myönteisen päätöksen neljälle yrityshankkeelle ja kahdelle yleishyödylliselle hankkeelle. Yksi yrityshanke sai kielteisen päätöksen ja yksi jätettiin pöydälle. Leader-tukea puollettiin yhteensä 282 465 €. Rahoituskehystä on tänä vuonna vielä käytettävissä n. 690 000 € painopisteen ollessa elinkeinojen ja yritystoiminnan kehittämisessä.  

16.10.2017

Kalakukon hallituksen seuraavat kokoukset »

Kalakukon hallituksen tulevat kokoukset: 29.11.2017 (voidaan käsitellä hakemukset, jotka ovat tulleet vireille viimeistään 10.11.2017) 31.1.2018 (voidaan käsitellä hakemukset, jotka ovat tulleet vireille viimeistään 12.1.2018) 21.3.2018 (voidaan käsitellä hakemukset, jotka ovat tulleet vireille viimeistään 2.3.2018)

02.06.2017

Leader-tukipäätöksiä 30.5.2017 »

Kalakukon hallitus kokoontui ti 30.5.2017 Siilinjärvellä Yrityskeskus Innocumissa. Hallitus teki myönteisen päätöksen neljälle yrityshankkeelle ja neljälle yleishyödylliselle hankkeelle. Hakijan pyynnöstä yksi yrityshanke siirrettiin seuraavaan kokoukseen. Leader-tukea puollettiin yhteensä 278 925 €. Rahoituskehystä on tänä vuonna vielä käytettävissä n.925 000 € painopisteen ollessa elinkeinojen ja yritystoiminnan kehittämisessä.  

12.04.2017

Kalakukon vuosikokous valitsi uuden puheenjohtajan ja hallituksen 11.4.2017 »

Kalakukko ry:n vuosikokous pidettiin Muuruvedellä Kivennavalla tiistaina 11.4.2017. Kokous houkutteli paikalle 30 jäsentä ja aktiivista maaseudun kehittämisestä kiinnostunutta. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat, kuultiin maakunta-uudistuksen kuulumisia P-S:n Ely-keskuksen maaseutuyksikön päälliköltä Juha Kaipiaiselta sekä tietysti kiitettiin väistyvää puheenjohtajaa Jorma Holopaista ansiokkaasta ja aktiivisesta hallitustyöskentelystä ja puheenjohtajuudesta. Viisi vuotta Kalakukon puheenjohtajana toiminut Jorma Holopainen Nilsiästä halusi väistyä ja hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin varapuheenjohtajana aiemmin toiminut Jari Känninen Siilinjärveltä. Siilinjärven varajäseneksi hallitukseen valittiin jatkamaan Sari Kämäläinen. Karttulan edustajaksi hallitukseen valittiin jatkamaan Hannu Halonen ja hänen varalleen Sari Granander. Maaningan edustajaksi valittiin jatkamaan Minna Valtanen ja hänen varalleen Hannu Räisänen. Rautavaaran edustajana jatkaa ...

04.04.2017

Kylien kehittäjät olivat jälleen kerran aktiivisia Kalakukon teemahankehaussa! »

Hallitus valitsi kokouksessaan 28.3.2017 myös teemahankkeiden toteuttajat PUIKU- ja Kylät Go-hankkeisiin. Tiedotteen otsikkoa klikkaamalla löydät tiedotteen lopusta liitetiedostoina koonnin teemahankkeiden toteuttajista.

04.04.2017

Leader-tuki-päätöksiä Kalakukon hallituksessa 28.3.2017 »

Kalakukon hallitus kokoontui ti 28.3.2017 Airakselan seurantalolla, Karttulassa. Hallitus teki myönteisen päätöksen neljälle yleishyödylliselle ja kolmelle yrityshankkeelle, yksi yritystuki jätettiin pöydälle. Leader-tukea puollettiin yhteensä 113 530,95 €. Rahoituskehystä on käytettävissä n. 1.3 milj. € (teemahankevarauksen korjaus) painopisteen ollessa elinkeinojen ja yritystoiminnan kehittämisessä.

15.02.2017

Kalakukon hallitus teki myönteiset päätökset neljälle hankkeelle 14.2.2017 »

Kalakukon hallitus kokoontui  14.2.2017 tilinpäätöskokoukseen Yrityskeskus Innocumissa, Siilinjärvellä. Hallitus teki myönteisen päätöksen neljälle hankkeelle ja Leader-tukea puollettiin yhteensä 191 721,76 €. Jos et näe hankekuvauksia, klikkaa otsikkoa.  

25.01.2017

Maaseuturahoituksen ”koko peliketju” ensimmäistä kertaa koolla Pohjois-Savossa »

Nilsiän tapaamisessa vahvistettiin yhteistyötä toimijoiden kesken Kehittämisyhdistys Kalakukko ry kutsui koolle maaseuturahoituksen koko ketjun ruohonjuuritasolta ministeriöön saakka Pohjois-Savoon Nilsiään Haluna-tuvalle vierailulle. -On hienoa, että saimme koolle koko rahoitusketjun käytännön työtä tekevistä ministeriöön saakka. Tapaamisessa käsiteltiin yhteisiä asioita Pohjois-Savon näkövinkkelistä ja vahvistettiin yhteistä ymmärrystä ja yhteistyötä toimijoiden kesken, kertoo Kalakukko ry:n puheenjohtaja Jorma Holopainen. Paikalla olivat Maa- ja metsätalousministeriön ja Mavin edustajien lisäksi pohjoissavolaiset Leader-ryhmät Mansikka ry ja Ylä-Savon Veturi ry sekä paikallisen ELY-keskuksen edustaja ja Leader-ryhmien edunvalvoja ministeriön ja Mavin suuntaan. - Pienten yhteisöjen voima ja kehittämisen henki ovat Leader-toiminnan ytimessä. Haluna-tupa on yksi konkreettinen esimerkki siitä, mitä kyläyhteisö ja Leader-rahoitus mahdollistavat. Muun muassa tämä...

18.01.2017

Yritystulkista yrittämisen perustieto paikallisena ja ajantasaisena! »

Yritystulkki.fi-sivustolta löydät maksutta laskentaohjelmat, lomakkeet ja sopimuspohjat sekä käytännön tietoa yrittäjille. Palvelu ei vaadi rekisteröintiä. Vaikka omaa paikkakuntaasi ei näy valikossa, voit silti käyttää palvelua vapaasti valitsemalla jonkin kunnan.  Yritystulkki-palvelun löydät tästä. 

09.04.2015

MMM:N, MAVI:N JA KALAKUKON VÄLINEN SOPIMUS VOIMAAN 2023 SAAKKA: »

Leader-ryhmien sopimusten lämminhenkinen allekirjoitustilaisuus oli 7.4.15 Säätytalolla Helsingissä. Sopimuksella sovittiin eri osapuolten välillä Kalakukon ”Elinvoimaa Kalakukosta” paikallisen kehittämisstrategian toteuttamista koskevista ehdoista ja muista Leader-toiminnassa huomioon otettavista seikoista. Allekirjoittajina olivat ministeri Petteri Orpo, Maa- ja metsätalousministeriö, puheenjohtaja Jorma Holopainen ja toiminnanjohtaja Jaana Paananen Kalakukko ry sekä ylijohtaja Leena Tenhola, Maaseutuvirasto. Juhlapuheessa ministeri Orpo korosti, että paikallinen kehittämistoiminta on hyvin innovatiivista ja ketterää. Vaikeassa taloudellisessa tilanteessamme on tärkeää, että kehittämistoiminnalla saadaan kasvua aikaan. Leader-ryhmien merkitys paikallisten toiminnan ja kehityksen moottorina korostuukin nyt entisestään.

16.12.2014

Kyläkysely 2014: kyläturvallisuus yksi tärkeimmistä kehittämisaiheista »

Suuri kiitos Kalakukko-alueen kylätoimijoille aktiivisuudesta marraskuussa toteutetussa kyläkyselyssä. Kysely lähetettiin 126 henkilölle, jotka edustavat kyläyhdistyksiä, kylätoimikuntia tai muita kylällä toimivia organisaatioita ml. kylien kattoyhdistykset. Vastausprosentti oli 38 ja kyselyn tulokset edustavat tasaisesti Kalakukko-aluetta, sillä saimme vastauksia kaikista alueemme kunnista.

 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile