Ajankohtaista

RSS-syöte
21.05.2019

Hallitus myönsi rahoitusta seitsemälle hakijalle kokouksessaan 9.5.2019 »

Huima määrä hyviä Leader-hankkeita sai Kalakukon rahoitusta Kehittämisyhdistys Kalakukko ry:n hallitus myönsi toukokuun kokouksessaan rahoitusta seitsemälle hakemukselle yhteensä 162 697 euroa. Kaikkiaan käsiteltiin 11 hakemusta, joista kolme sai kielteisen päätöksen ja yksi hakemus jätettiin pöydälle.

18.04.2019

Kalakukon vuosikokous ke 29.5.2019 klo 17.30 Vehmersalmella »

Kalakukon vuosikokous pidetään tänä vuonna Vehmersalmella keskiviikkona 29.5.2019 klo 17.30 alkaen. Kokouspaikkana on Ritoharjun metsästysmaja osoitteessa Tervajärventie 48, 71130 Kortejoki. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Kahvitarjoilun järjestämiseksi pyydämme ilmoittautumaan ja kertomaan erityisruokavaliot pe 24.5.2019 mennessä osoitteeseen toimisto@kalakukkory.fi tai puh. 040 519 6046. Tervetuloa kokoukseen!  

21.03.2019

Kunnat yhtä mieltä Leader-toiminnan tarpeellisuudesta »

-Maaseudun kehittäminen on kuntarajat ylittävää yhteistyötä ja mahdollisuus, totesi Kuopion kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen Kehittämisyhdistys Kalakukko ry:n järjestämässä kuntatapaamisessa torstaina Halunatuvalla Nilsiässä. Ensimmäistä kertaa järjestetyssä yhteisessä maaseudun tilannekatsauksessa koolla oli Kaavin, Kuopion, Rautavaaran, Siilinjärven ja Tuusniemen kuntajohto. Tapaamisessa käytiin läpi Leader-toiminnan tuloksia ja uuden ohjelmakauden aikataulua sekä kuntien terveisiä maaseudun näkymistä.

01.03.2019

Hallituksen rahoituspäätöksiä ja linjauksia »

Leader-tukea myönnettiin mm. usealle kylälle tarpeellisiin konehankintoihin, kansainvälisen matkailutoiminnan aloittamiseen ja nuorille uuden harrastustilan rakentamiseen

05.02.2019

HighwaySavon tiedotustyö jatkuu uuden tiedottajan voimin »

HighwaySavo on Pohjois-Savon Leader-ryhmien yhteinen viestintähanke. Hankkeen tavoitteena on viestiä maaseuturahaston mahdollisuuksista ja tuloksista, sekä innostaa uusia toimijoita mukaan maaseudun kehittämiseen.  -Paikalliset ihmiset ja toimijat omine ideoineen ovat alueellisen kehittämisen sydän, joka pumppaa elinvoimaa koko maakuntaan, sanoo HighwaySavo-hankkeessa tiedottajana helmikuun alussa aloittanut Jaana Rissanen. -Tätä elinvoimaa tukevat alueelliset Leader-ryhmät neuvomalla ja rahoittamalla paikallisia hankkeita ja yritystukia.

24.04.2019

Hallituksen seuraavat kokoukset »

Kalakukon hallituksen seuraava kokous on 18.6.2019. Käsiteltävien hakemusten tulee olla vireillä ja täydennettyjä viimeistään viikkoa ennen kokousta, rakentamisen investointien 2 viikkoa ennen kokousta.  

13.12.2018

Vuodenvaihteen aukiolo ja maksukatkot »

Kalakukon toimiston väki on vuosilomalla välipäivinä ja toimisto on siten suljettu 22.12.2018 - 1.1.2019. Tuona aikana ei tehdä tukihakemusten vireilletulotarkastuksia. Hyrrässä jätetyn hakemuksen vireilletulopäiväksi tulee hakemuksen jättöpäivämäärä, mikäli hakemus sisältää vireilletuloa varten tarvittavat tiedot.  Maaseutuvirasto ehtii maksaa tämän vuoden puolella ne maksut, joiden maksupäätös ehditään tehdä Ely-keskuksissa viimeistään 19.12.2018.  Vuonna 2019 ensimmäinen tarkastusotanta maksujen osalta tehdään vkolla 3, jonka jälkeen maksut liikkuvat taas. Palaamme työpöydän ääriin ke 2.1.2019. Toivotamme rauhallista joulua ja menestystä ensi vuodelle!  t. Jaana ja Sanna toimistolta    

27.11.2018

Leader-tukea myönnettiin mm. maaseudun monialayrityksen perustamiseen ja kylien omaleimaisuuden esii... »

Kalakukon hallitus (kuvassa) kokoontui 20.11.2018 Muuruveden kylätalolla vuoden viimeiseen kokoukseen. Rahoitusta myönnettiin kahdelle yritystuelle ja kolmelle kehittämishankkeelle. Yksi yritystuki sai kielteisen päätöksen ja yksi hanketuki jätettiin vielä pöydälle. Leader-tukea myönnettiin yhteensä 304 791 €. Kalakukon hallitus päätti Ylä-Savon Veturin ja Mansikka ry:n hallitusten kanssa yksimielisesti jatkaa Pohjois-Savon leader-ryhmien viestintäyhteistyötä HighwaySavo-tiedotushankkeen voimin.  Erityisesti nyt ohjelmakauden kääntyessä loppusuoralle on tarvetta pystyä viestimään tehokkaasti saavutetuista tuloksista. Hankkeen toteutusaika on 1.1.2019-31.12.2020 eli hanke kestää ohjelmakauden loppuun saakka. Hankkeeseen palkataan yksi kokoaikainen tiedottaja, jonka hakuilmoitus on julkaistu ja löytyy tästä. 

01.11.2018

TIEDOTE 1.11.2018 Pohjois-Savon Leader-yhdistykset »

POHJOIS-SAVON PARHAAT PALKITTIIN - Palkituilla Leader-teoilla kyläuutisia eetteriin, virikkeitä ikääntyneille ja kopsetta kaviouralle Pohjois-Savon Leader-yhdistykset palkitsivat alueidensa parhaat Leader-teot Maaseutugaalassa 31.10.2018. Ylä-Savon Veturi ry:n valinta vuoden Leader-teoksi on ’Kylät sydämellä’ -hankkeen kyläradiotoiminta. Kalakukko ry palkitsi vuoden Leader-tekona Arvo ja Lahja -hankkeen ja Mansikka ry:n valinta vuoden leader-teoksi oli Suonenjoen Vasama ry:n menestyksekkäästi toteuttama ’Ympärivuotinen ratsastuksen valmennus- ja kilpailukeskus’ -hanke.   

01.11.2018

TIEDOTE 1.11.2018 Pohjois-Savon Leader-yhdistykset »

POHJOIS-SAVON PARHAAT PALKITTIIN - Palkituilla Leader-teoilla kyläuutisia eetteriin, virikkeitä ikääntyneille ja kopsetta kaviouralle Pohjois-Savon Leader-yhdistykset palkitsivat alueidensa parhaat Leader-teot Maaseutugaalassa 31.10.2018. Ylä-Savon Veturi ry:n valinta vuoden Leader-teoksi on ’Kylät sydämellä’ -hankkeen kyläradiotoiminta. Kalakukko ry palkitsi vuoden Leader-tekona Arvo ja Lahja -hankkeen ja Mansikka ry:n valinta vuoden leader-teoksi oli Suonenjoen Vasama ry:n menestyksekkäästi toteuttama ’Ympärivuotinen ratsastuksen valmennus- ja kilpailukeskus’ -hanke.   

27.06.2018

Kalakukon uusi hallitus aloitti työskentelyn tehokkaasti »

Hallituksen järjestäytymiskokous 20.6.2018 Yrityskeskus Innocum, Siilinjärvi. Jorma Kokkonen Maaningalta valittiin varapuheenjohtajaksi. Katiska 2 kokeilu- ja aktivointirahan haku päätettiin aukaista.  Katiska on Kehittämisyhdistys Kalakukko ry:n oma rahoitusväline pienille mikroyritysten kehittämis- ja investointihankkeille. Tukea myönnetään yrityksen liiketoimintaa kehittäviin hankintoihin ja toimenpiteisiin. Hakeminen tapahtuu Kalakukon kotisivuilla 25.6.2018 - 31.8.2018 olevalla sähköisellä lomakkeella. Tukea on varattu rajoitettu määrä. Kalakukko ry arvioi hankkeen toteutuskelpoisuuden ja tekee hakemukseen myönteisen/kielteisen rahoituspäätöksen hakujakson päätyttyä syyskuun aikana. Lisätietoja Kalakukon kotisivuilta: http://www.kalakukkory.fi/fi/hakuopas/yritystuki---katiska/ Hallituksen käsittelyssä oli yhteensä 9 hakemusta, joista yksi oli Kalakukon hallinnoima kansainvälinen yhteistyöhanke. Hallitus teki myönteisen päätöksen neljälle yritys- ja yhdelle yhteistyöhankkeell...

21.06.2018

Jussi Vatanen kysyy kesästä: Rene Rinnekangas veisi Suomesta mökkikokemuksen ulkomaille »

Ruokamatkailun kasvusta halutaan siivu Pohjois-Savossa Maaseuturahasto julkaisi videon, jossa sonkajärveläislähtöinen näyttelijä Jussi Vatanen haastattelee iisalmelaista olympiatason lumilautailija Rene Rinnekangasta Suomen kesästä ja suomalaisesta ruuasta. Videolla https://www.youtube.com/watch?v=YIZpLy3RsHI&t=2s nostetaan esiin kesäinen mökki- ja luontokokemus, suomalainen ruoka ja valotetaan Rinnekankaan kesäsuunnitelmia. Pohjois-Savosta on tulossa vuonna 2020 yksi kolmesta Euroopan ruokamaakunnasta. Tunnustus tulee vastuullisesti tuotetusta puhtaasta ruuasta, luonnosta ja siitä, että yrittäjät tekevät yhteistyötä keskenään. Ruokamatkailu on kasvava trendi. Euroopassa tehdään vuosittain noin 600 000 matkaa, joiden päätarkoitus on juoma tai ruoka. Ruokamatkailun arvioidaan kasvavan noin 7-12% vuosivauhtia. -Meille itsestään selvät luonnon tarjoamat antimet marjoista muikkuihin eivät ole välttämättä arkipäivää muualla Euroopassa tai maailmassa. On hienoa, että savolaiset ovat tarttuneet t&a...

06.06.2018

Kalakukon hallituksen seuraavat kokoukset »

Kalakukon hallituksen tulevat kokoukset: 20.6.2018 (voidaan käsitellä hakemukset, jotka ovat tulleet vireille viimeistään 6.6.2018)   18.9.2018 (Käsitellään vain yritystukia, voidaan käsitellä hakemukset, jotka ovat tulleet vireille viimeistään 4.9.2018)   6.11.2018 (voidaan käsitellä hakemukset, jotka ovat tulleet vireille viimeistään 23.10.2018)   22.1.2019 (Käsitellään vain yritystukia, voidaan käsitellä hakemukset, jotka ovat tulleet vireille viimeistään 8.1.2019)

23.05.2018

Kuopion kaupunki liittyi Kalakukko ry:n jäseneksi »

Tiedote 23.5.2018 julkaistavissa heti Kuopion kaupunki halusi liittyä Kehittämisyhdistys Kalakukko ry:n kuntajäseneksi. ”Kuntaliitosten myötä Kuopion maaseutumainen alue ja maaseudun merkitys Kuopion elinvoimalle on kasvanut. Yhteistyö ja kumppanuus Kalakukko ry:n kanssa nähdään tärkeänä osana maaseudun kehittämistä”, toteaa Kuopion kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen. Vuosikokouksessa 23.5.2018 valittiin uusi hallitus ja puheenjohtaja. Hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi ehdolla olivat Jorma Räsänen Kaavilta ja Marianna Kauhanen Rautavaaralta. Puheenjohtajaksi valittiin äänestyksen tuloksena Marianna Kauhanen siilinjärveläisen Jari Kännisen väistyttyä tehtävästä. Leader -rahoituksen ja hankkeiden päätöksenteossa noudatetaan kolmikantaperiaatetta, jonka mukaan hallituksessa on oltava tasapuolisesti edustettuina maaseudun asukkaat ja pienet yritykset, yhteisöt ja suuret yritykset sekä julkinen taho. Maaseudun asukkaat ja pienet yritykset -mandaatin edustajat tulevat Maaningalta, Nilsiästä, Vehmersalm...

11.04.2018

Hanketukien käsittely keskitetään kesä- ja marraskuulle 2018 »

Hanketukihakemusten käsittely keskitetään kesä- ja marraskuulle vuonna 2018. Yritystukia käsitellään kaikissa kokouksissa. Kalakukon hallitus on asettanut tavoitteekseen painottaa rahoitusta elinkeinojen kehittämiseen ja yritystukiin sekä työpaikkojen luomiseen, joten yleishyödyllisten hankkeiden osalta hallitus joutuu tekemään aiempaa tiukempaa karsintaa. Kun hanketukihakemuksia saadaan käsittelyyn yhtä aikaa useampia, niiden vertailu ja pisteyttäminen on tasapuolisempaa ja yksiselitteisempää. Arvioinnissa painottuu tällöin vaikuttavuus ja hyötyvän maaseutuväestön määrä sekä erityisesti investointien osalta uuden toiminnan luominen. Tarkemmat kokouspäivät ilmoitamme myöhemmin.

16.02.2018

Vatanen haastaa yrittäjät ja yhdistykset lähettämään videoterveisiä, arvonnan palkintoja Jopo! »

Näyttelijä Jussi Vatanen haastaa yrittäjät ja yhdistykset, jotka ovat saaneet maaseuturahastosta rahoitusta, lähettämään Vataselle videotervehdyksen sosiaalisessa mediassa. Vatasen videohaasteen näet  tästä https://www.youtube.com/watch?v=sslC50MLUmE - Kuukausi takaperin tehtiin maaseuturahoituksesta video, joka sai hyvän vastaanoton, joten jäi kiinnostamaan, mihin kaikkeen rahoitusta on käytetty. Haastan kaikki maaseuturahastosta rahoitusta saaneet tekemään videotervehdyksen siitä, mihin rahoitusta on saatu, ja miten se on edistänyt joko yrityksen tai yhteisön toimintaa, sanoo Vatanen. Haasteen voi ottaa vastaan julkaisemalla videon Facebook-tapahtumassa Terveiset Vataselle tai Twitterissä tai Instagramissa häshtägeillä #terveisetvataselle #maaseutufi ja # oma paikkakunta. Osallistua voi myös kuvalla ja tekstillä. Haasteeseen voivat osallistua maaseuturahastosta niin Leader-ryhmän kuin ELY-keskuksen kautta rahoitusta saaneet tahot 15.2.-30.4.2018. Osallistuneiden kesken Suomen maaseutuverkosto arpoo Jopo-polkupyörän, joka lu...

06.02.2018

Vuoden 2018 ensimmäiset tukipäätökset »

Kalakukon koko ohjelmakauden kehyksestä 4,6M€ on sidottu 59% eli n. 2,7M€. Rahoitusta on jäljellä n. 1,9 M€ painottuen erityisesti elinkeinotoimintaa, palveluja ja yrittäjyyttä sekä kansainvälisyyttä edistäviin hankkeisiin.  Kalakukon hallitus kokoontui 31.1.2018 Juankosken asiakaspalvelupisteellä. Kokouksen jälkeen hallitus vieraili Juankosken Punnerrus ry:n Leader-rahoituksella toteutettuun kuntoiluvälineistöön. Hallitus teki myönteisen päätöksen kolmelle yrityshankkeelle ja kahdelle yleishyödylliselle hankkeelle. Yksi yleishyödyllinen hanke sai kielteisen päätöksen ja yksi yritystuki jätettiin pöydälle. Leader-tukea puollettiin yhteensä 261 458 €.  

23.01.2018

HighwaySavon ja Jussi Vatasen yhteistyönä tehty video julki »

Maaseuturahaston video julki: Lumisoutaako Jussi Vatanen Suomen maailmankartalle? Videon jakamalla voi voittaa Vieremä-tuotekassin ja ruokailut maakuntaviestiin 18.2.  Maaseuturahasto julkaisi humoristisen videon, jonka päätähtenä nähdään sonkajärveläislähtöinen näyttelijä Jussi Vatanen. Videolla nostetaan esiin maaseuturahaston kokeilurahoitus ja vitsaillaan savolaisille stereotypioille. Katso video: https://www.youtube.com/watch?v=pKMtvE40sMs -Kyky ajatella uudesta näkökulmasta on innovaatioiden takana. Kansainvälisesti tunnetut asiat lähtevät usein pienestä liikkeelle, kuten Sonkajärven Eukonkannon MM-kisat, jotka saivat aikoinaan maaseuturahastosta avustusta. Kokeilurahoitusta on saatavilla esimerkiksi liikeideoihin testaamisen, uuden tuotteen markkinoille saattamiseen tai vaikkapa markkinaselvitysten tekemiseen, kertoo HighwaySavon tiedottaja Hannakaisa Markkanen. -Savolaiset olemme omanlaisiamme ja osaamme nauraa itsellemme. Globaalina yhteiskulttuurin aikana pitäisi pyrkiä vaalimaan erilaisuutta, ja siitä näk&ou...

Lisää: 1 | 2 |
 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile