Ajankohtaista

13.10.2017

Leader-tukipäätöksiä 11.10.2017

Kalakukon hallitus kokoontui keskiviikkona 11.10.2017 Kaavin kunnantalolla. Kokouksen jälkeen hallitus vieraili Kaavin uudella koulukeskuksella tutustumassa Kaavin sotaveteraanit ry ja kunnan yhteistyönä kokoamaan pysyvään "Sotiemme 1939-1945 perinneaula"-näyttelyyn, joka on saanut Leader-tukea Kylät Go-hankkeessa. Hallituksen mukaan näyttely on toteutettu laadukkaasti, arvokkaasti, ja näyttelyn avulla perinnetietoa siirretään tuleville sukupolville uudentyyppisellä tavalla.

Hallitus teki myönteisen päätöksen kahdelle yrityshankkeelle ja kahdelle yleishyödylliselle hankkeelle. Yksi yleishyödyllinen hanke sai kielteisen päätöksen. Leader-tukea puollettiin yhteensä 204 410€. 

1. Savonka Oy, Tahko-Kuopio; toimivalla (2011) ja kasvuhakuisella yrityksellä on vuodesta 2016 alkaen ollut Nilsiän Tahkovuoren rinteiden huipulla elämyskahvila-ravintola Panorama Bar & Cafe, joka on kesän 2017 aikana toimitiloiltaan laajentunut 23 asiakaspaikasta 90 asiakaspaikkaiseen hirsiravintolaan sekä paviljonki ja terassitiloihin. Hankkeen sisältö: Elämyskuljetuspalvelujen tuottaminen talvikuukausina rinnekuljetusvaunun avulla Tahkovuorella. Lisäksi iltaravintolatoiminnan saatavuuden parantaminen. Yritys työllistää tällä hetkellä 6 hlö:ä ja tavoite vuodelle 2018 on 10 hlö:ä Kalakukko ry:n mukaan hanke mahdollistaa eri asiakasryhmien käynnin Tahkon huipulla, laajentaa siten asiakaskuntaa ja tuo selkeää lisäarvoa Tahkon alueen matkailupalveluihin.

2. Veskun Grilli Oy, Maaninka; vuodesta 2010 toiminut grilliyritys Veskun grilli laajentaa ja kehittää toimintaansa matkailun ruokapalvelutoiminnoiksi. Yritys rakentaa omistamalleen tontille uuden rakennuksen, joka vastaa tämän päivän ravintola- ja ruokapalveluvaatimuksia asiakkaiden viihtyvyyden ja toimivuuden osalta. Sen sijainti on hyvä; keskellä Maaningan kylää, kylän läpikulkevan tien varrella, ja siitä on lyhyt matka Siniselle päätielle sekä vierasvenesatamaan. Myös tanssipaikka Maaningan kasinolle on vain parin kilometrin matka. Yrittäjä on laajasti verkostoitunut matkailu- ja lähiruokayrittäjien sekä yhdistysten kanssa ja yrityksessä tullaan kehittämään uudentyyppisiä tuotteita eri asiakastarpeisiin myös kansainvälisille matkailijoille. Yritys tulee työllistämään täysipäiväisesti yrittäjän itsensä sekä 1-2 kokopäiväistä työntekijää. Kalakukko ry:n mukaan hanke luo yrittäjälle uusia tuotemahdollisuuksia, luo mahdollisuuksia yrittäjien väliselle yhteistyölle ja lisää alueen elinvoimaa ja matkailullista vetovoimaa.  

3. Jännevirta-Rissalan kyläyhdistys ry, Siilinjärvi; Jännevirran Kyläkenttähanke, jossa kyläyhdistys suunnittelee ja toteuttaa yhteistyössä Siilinjärven kunnan kanssa valaistun leikki- ja urheilupuiston Jännevirran kylälle. Kylältä uuden Jännevirran sillan alle jääneet palvelut urheilukenttä, leikkipuisto, kylätalo ja päiväkoti pyritään säilyttämään uuden hankkeen turvin. Tahtotilana kyläyhdistyksellä sekä kyläläisillä on ollut pitää Jännevirran kylä elinvoimaisena ja säilyttää osa harrastusmahdollisuuksista ja yhteisöllisyydestä kylällä. Kohderyhmänä on kylän asukkaat, etenkin lapset ja nuoret, mutta alue suunnitellaan niin että se sopii kaikkeen liikuntaan ja aktiviteettiin. Kyläyhdistys järjestää myös vuosittain erilaisia tapahtumia kenttäalueella. Jatkossa kyläyhdistys huolehtii kyläkenttäalueen siisteydestä ja turvallisuudesta. Kalakukko ry:n näkemyksen mukaan hanke nähdään kylän harrastusmahdollisuuksien kannalta välttämättömänä ja kyläyhdistyksen vastuunotto hankkeesta esimerkillisenä.

4. Siilin Latu ry, Siilinjärvi; Toimintaedellytysten kehittäminen, investointi. LatuRastin toimintakeskuksen pysäköintipaikan rakentamiseksi. P-paikka palvelee lisäksi kuntalaisia, jotka käyttävät alueen polku- ja latuverkostoa. P-paikka lisää turvallisuutta sekä LatuRastilla että Huvikummuntiellä. LatuRastilla järjestetään TYKY-toimintaa, perheliikuntaa, erilaisia kursseja koululaisille lisäksi suunnistajat käyttävät aluetta. Siilin Latu ry:n melontakeskuksella Kanavatie lisärakennus kanooteille sekä halkovaja ja kemiallinen WC. Melonnan suosion kasvaessa tarvitaan lisätilaa kanooteille. Keskuksessa järjestetään TYKY-toimintaa, melontakursseja kuntalaisille ja koululaisille. Kalakukko ry:n näkemyksen mukaan hanke edistää monipuolisen käyttäjäkunnan harrastusmahdollisuuksia ja hyvinvointia. Lisäksi hanke luo mahdollisuuksia uusien harrastajien löytymiseen lajin pariin.
« Takaisin
 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile