20.12.2017

Leader-tukipäätöksiä 29.11.2017

Vuoden viimeinen kokous pidettiin Kartanohotelli Kivennavalla 29.11.2017. Kokouksen alussa yrittäjä Martti Kähönen piti avauspuheenvuoron kertoen Kivennavan kehittymisen taivalta 30 vuoden aikana maatilasta tunnetuksi maatilamatkailuyritykseksi.

Hallitus teki myönteisen päätöksen neljälle yrityshankkeelle ja kahdelle yleishyödylliselle hankkeelle ja jätti yhden yrityshankkeen pöydälle (kts. alla tarkemmin). Yksi yleishyödyllinen hanke sai kielteisen päätöksen. Leader-tukea puollettiin yhteensä 92 151€.

1. Desing Tallilyhty Oy (investointi); Kuopion eteläpuolella, Haminalahdessa 2018 toimintansa aloittava yritys investoi kivijalkamyymäläksi rakennettavaan uuteen Tallilyhdyn aitta puotiin. Pihamyymälässä myydään yrityksen omia ja muiden lähialueiden käsityötoimijoiden sisustustuotteita sekä pidetään paikallisia leipomotuotteita tarjoavaa kahvilaa. Tavoitteena on yksi sisustajan matkakohteena oleva sisustusmyymälä.

2. Filysiym Oy (investointi ja kokeilutuki); Siilinjärvellä 2017 aloittava yritys toimialana Messujen ja kongressien järjestäminen. Yrityksen palvelutarjonta tulee aluksi muodostumaan kahdesta rekrytointi-, koulutus- ja yrittäjyyskiertueesta, joista toinen järjestetään keväisin ja toinen syksyisin. Eli kyseessä on jo neljä kertaa toteutetut Mega- ja Syystärskyt, jotka tullaan jatkossa toteuttamaan yrittäjävetoisesti Kuopiossa, Iisalmessa ja Varkaudessa. Visio yrityksestä Viiden vuoden sisällä Megatärskyt tullaan tuntemaan Suomen tunnetuimpana ja vaikuttavimpana ura-, koulutus- ja yrittäjyyskiertueena. Yritys investoi kone- ja laitehankintoihin sekä kokeilutuella testaa digitaalisen markkinoinnin onnistumista ja tehoa keräämällä asiakasdataa.

3. Riemuliikunta Oy (perustaminen), Tahko-Kuopio; Aloittava yritys toteuttaa sisäliikuntapuiston suunnittelun Tahkolle. Hanke on toteutettu SuperPark aktiviteettipuistojen liikeidealla ja toimintalogiikalla ja puisto avattu yleisölle joulukuun alussa. Perustamistuen avulla yritys käynnisti puisto suunnittelutyön ja lanseerauksen sekä kehittää varausjärjestelmää ja ryhmämyyntiä.

4. Pöljän kyläyhdistys ry, Siilinjärvi; Pöljän "Pikku-Marjan" -puiston ja parkkipaikan rakentaminen. Pöljän kylälle rakennetaan "Pikku-Marjan" -leikkipuisto Pöljän kotiseutumuseon pihaan ja samalla uudistetaan tontin parkkipaikka. Puisto tuo alueen asukkaille ja erityisesti lapsiperheille kaivattua viihtyvyyttä, ja näin alueen palvelut lisääntyvät. Erityisen hyvin leikkipuisto palvelee museon asiakkaita, koululuokkia ja vierailijaryhmiä lisäten näin paikan houkuttavuutta. Leikkipuiston hyöty museon kesätapahtumille on myös merkittävä. Kaiken kaikkiaan puisto on suunniteltu huomioimaan alueella asuvien ja vierailevien lapsiperheiden viihtyvyyttä korostaen museon alueen tunnelmaa ja henkeä.

5. Rautavaaran vanhusten ja vajaakuntoisten eläkeläisten tukiyhdistys ry, Kerhotilan kunnostus. Yhdistys kunnostaa ennen ateriapalvelun ruokasalina toimineen huoneiston vapaa-ajan toimintaan sopivaksi. Hanke toteutetaan ostopalveluna rakennusalan am-mattilaiselta. Tavoitteena on saada vanhustentalon asukkaille ja muille vastaaville järjestöille (Eläkeliiton Rautavaaran yhdistys, Rautavaaran invalidit ry, Rautavaaran sydänyhdistys ry, Rautavaaran veteraanit ry, Syöpäyhdistyksen Rautavaaran osasto) kokoontumistilat, jossa mahdollisuus harrastaa esim. laulua, kevyttä liikuntaa (istuma-jumppa), lausuntaa jne.