23.05.2018

Kuopion kaupunki liittyi Kalakukko ry:n jäseneksi

Tiedote 23.5.2018 julkaistavissa heti

Kuopion kaupunki halusi liittyä Kehittämisyhdistys Kalakukko ry:n kuntajäseneksi. ”Kuntaliitosten myötä Kuopion maaseutumainen alue ja maaseudun merkitys Kuopion elinvoimalle on kasvanut. Yhteistyö ja kumppanuus Kalakukko ry:n kanssa nähdään tärkeänä osana maaseudun kehittämistä”, toteaa Kuopion kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen.

Vuosikokouksessa 23.5.2018 valittiin uusi hallitus ja puheenjohtaja. Hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi ehdolla olivat Jorma Räsänen Kaavilta ja Marianna Kauhanen Rautavaaralta. Puheenjohtajaksi valittiin äänestyksen tuloksena Marianna Kauhanen siilinjärveläisen Jari Kännisen väistyttyä tehtävästä.

Leader -rahoituksen ja hankkeiden päätöksenteossa noudatetaan kolmikantaperiaatetta, jonka mukaan hallituksessa on oltava tasapuolisesti edustettuina maaseudun asukkaat ja pienet yritykset, yhteisöt ja suuret yritykset sekä julkinen taho.

Maaseudun asukkaat ja pienet yritykset -mandaatin edustajat tulevat Maaningalta, Nilsiästä, Vehmersalmelta ja Karttulasta. Maaningan edustajaksi valittiin uusina Jorma Kokkonen ja hänen varalleen Seija Laakso. Nilsiän edustajaksi valittiin jatkamaan Janne Heikkinen ja varalle uutena Esko Nenonen Siilinjärveltä, koska Nilsiästä ei ollut muita ehdokkaita. Vehmersalmen edustajaksi valittiin jatkamaan Oili Immonen ja hänen varalleen Sirpa Lyytinen. Karttulan edustajaksi hallitukseen valittiin uudet Jyrki Viitanen ja hänen varalleen Margit Ropponen.

Yhteisöt ja suuret yritykset -mandaatin edustajat tulevat Tuusniemeltä, Juankoskelta ja Rautavaaralta. Tuusniemen edustajana hallituksessa jatkaa Kirsi Miettinen ja hänen varalleen Anu Pitkänen. Juankosken edustajiksi valittiin Muuruvedeltä Markus Rönkkö ja varajäseneksi jatkamaan Anu Jestoi. Rautavaaran edustajana puheenjohtaja Marianna Kauhanen ja hänen varallaan jatkaa Sari Korhonen.

Julkishallinnon edustajina hallituksessa Kuopiosta jatkaa Jari Kosonen. Varajäsenen paikasta äänestettiin, ehdolla olivat Väinö Vähäsarja ja Sirpa Niemi. Äänestys meni tasan, joten valinta suoritettiin arpomalla ja varajäseneksi valittiin Väinö Vähäsarja. Siilinjärveltä valittiin uusina Seppo Kiiski ja hänen varalleen Jukka Tuppurainen. Kaavilta valittiin uusina Jukka Tirkkonen ja hänen varalleen Toivo Hartikainen.

Kalakukko ry:n vuosikokous pidettiin keskiviikkona Maaningan Osuuspankin kerhotilassa 23.5.2018. Vuosikokouksen alussa tutustuttiin maaninkalaiseen, yritysrahoitusta saaneeseen Veskun Kievariin yrittäjä Vesa Väisäsen esittelemänä. Kokous houkutteli paikalle 17 jäsentä ja yhteensä 27 aktiivista maaseudun kehittämisestä kiinnostunutta. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat.