Ajankohtaista

21.06.2018

Jussi Vatanen kysyy kesästä: Rene Rinnekangas veisi Suomesta mökkikokemuksen ulkomaille

Ruokamatkailun kasvusta halutaan siivu Pohjois-Savossa

Maaseuturahasto julkaisi videon, jossa sonkajärveläislähtöinen näyttelijä Jussi Vatanen haastattelee iisalmelaista olympiatason lumilautailija Rene Rinnekangasta Suomen kesästä ja suomalaisesta ruuasta. Videolla https://www.youtube.com/watch?v=YIZpLy3RsHI&t=2s nostetaan esiin kesäinen mökki- ja luontokokemus, suomalainen ruoka ja valotetaan Rinnekankaan kesäsuunnitelmia.

Pohjois-Savosta on tulossa vuonna 2020 yksi kolmesta Euroopan ruokamaakunnasta. Tunnustus tulee vastuullisesti tuotetusta puhtaasta ruuasta, luonnosta ja siitä, että yrittäjät tekevät yhteistyötä keskenään. Ruokamatkailu on kasvava trendi. Euroopassa tehdään vuosittain noin 600 000 matkaa, joiden päätarkoitus on juoma tai ruoka. Ruokamatkailun arvioidaan kasvavan noin 7-12% vuosivauhtia.

-Meille itsestään selvät luonnon tarjoamat antimet marjoista muikkuihin eivät ole välttämättä arkipäivää muualla Euroopassa tai maailmassa. On hienoa, että savolaiset ovat tarttuneet tähän kasvavaan ruokamatkailutrendiin. Koen tärkeäksi nostaa tämän asian esille, jotta ruuantuottajat ja ravintolat olisivat valmiina uusien tuotteiden ja palvelujen kanssa vuonna 2020, kun matkailijat tulevat tänne hakemaan uusia kokemuksia, Vatanen sanoo.

Maailmaa paljon kiertänyt lumilautailija Rinnekangas veisi Suomesta mökkikokemuksen ulkomaille.

-Mökkikokemuksen haluaisin antaa monelle kaverille, jotka asuvat ulkomailla isommissa kaupungeissa. Suomalainen sauna, järvi ja luonto ovat monelle tuntemattomia, joten sen kokemuksen antaisin ilomielin, Rinnekangas kertoo videolla.

Mökkeily kiinnittää monen kaupunkilaisenkin suomalaisen edelleen maaseutuun ja luontoon. Vapaa-ajanasukkaat mahdollistavat myös monipuolisemman palvelutarjonnan monilla paikkakunnilla.

Video on kuvattu Karttulassa Kuopion maaseutualueella. Yhteistyötä tehtiin myös Valtran kanssa: Vatanen ajaakin videolla Suomessa valmistetulla Valtran traktorilla.

Lisätiedot ja Jussi Vatasen haastattelupyynnöt:

Hannakaisa Markkanen
HighwaySavo, tiedottaja
puh. 050 527 9943
hannakaisa.markkanen(at)mansikkary.fi

HighwaySavo viestii maaseudun rahoituksesta ja kehittämisestä Pohjois-Savossa.

https://www.facebook.com/HighwaySavo/. 
« Takaisin
 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile