Ajankohtaista

10.06.2019

Tuovilanlahti on Pohjois-Savon Vuoden Kylä 2019

Vuoden Kylä -palkintoa luovuttamassa (kuvassa vasemmalta) maakuntavaltuuston puheenjohtaja Kari Rajamäki, maakuntajohtaja Marko Korhonen ja maakuntahallituksen puheenjohtaja Seppo Kääriäinen. Palkintoa vastaanottamassa Mervi Rönkä, Jouni Piirainen, Jukka Mykkänen ja Leena Mykkänen Tuovilanlahdesta. Kuva: Jari Sihvonen.

Maaningan Tuovilanlahti palkittiin Pohjois-Savon Vuoden Kylä 2019 -palkinnolla.  Palkinnon perusteluina mainitaan pitkäjänteinen kylätoiminnan ja kylämatkailun kehittäminen. Kylällä on useita kohteita matkailijoille sekä toimintaa oman kylän asukkaille. Kylä on ansiokkaasti useiden vuosien ajan kesätyöllistänyt oman kylän ja lähialueen nuoria.

Kunniamaininnat Ala-Luostan ja Palonurmen kylille

Ala-Luostan kylä Rautavaaralla näyttää lisäksi esimerkkiä siinä, kuinka pienikin kylä voi ylläpitää asukkailleen yhteisiä kokoontumis- ja harrastetiloja ja monenlaista toimintaa, näin olleen Ala-Luosta palkittiin vuonna 2019 kunniamaininnalla yhdessä Kuopion Palonurmen kanssa.  Palonurmessa on järjestetty aktiivisesti toimintaa kaikille kyläläisille, lisäksi kylällä tehdään tiivistä yhteistyötä yrittäjien kanssa ja kylältä löytyy oma palveluhakemisto.

Pohjois-Savon Kylät ry valitsee Pohjois-Savon Vuoden kylän yhdessä Pohjois-Savon Liiton kanssa. Lisäksi kunniamaininnoilla halutaan kiittää ja muistaa aktiivisia kyläläisiä ja toimijoita talkootyöstä oman kylän eteen tehdystä työstä, kertoo kyläasiamies Merja Kaija.

Lisätietoja,

Pohjois-Savon Kylät ry, kyläasiamies Merja Kaija, 045 179 1070, merja.kaija(at)pohjois-savonkylat.fi
« Takaisin
 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile