Ajankohtaista

20.09.2019

Katiska -yritysrahoituksen toimivuutta ja viljelijöiden tulevaisuuden suunnitelmia selvitetään

Kalakukko ry yhteistyössä Sydän Savon Maaseutupalveluiden ja Projektiosaajat koulutuksessa työskentelevän harjoittelija Heidi Turusen (TE-palvelut ja Arffman Finland Oy) kanssa toteuttaa selvitystyön Kalakukko-alueen Katiska yritysrahoitusta saaneille yrittäjille ja otannalla valituille viljelijöille. Työ toteutetaan puhelinhaastatteluina ja valmistuu marraskuun 2019 loppuun mennessä.

Mikä Katiska?

Katiska -yritysrahoitus oli vuosina 2017 ja 2018 käyttöön otettu Kalakukon oma, uusi pienten yritysten toiminnan kehittämisrahoitus. Hakemuksia tuli yhteensä 71 kpl ja tukea haettiin puolet enemmän kuin oli jaettavaa määrärahaa. Rahoituksen piiriin hyväksyttiin yhteensä 33 yritystä ja rahoitusmäärä oli 49 214€. Yritysten kehittämiseen sisältyi mm. yrittäjien erikoiskoulutusta, uusien tuotteiden tuotekehitystä, verkkokauppojen rakentamista, kotisivujen modernisointia, tuotannollisen toiminnan pienimuotoisia konehankintoja, lähiruokaketjujen vahvistamista, paikallisten tuotteiden brändin kehittämistä, uusien tuotantolaitteiden hankkimista sekä asiakashallintajärjestelmien kehittämistä. Kaikki toimenpiteet saadaan toteutettua vuoden 2019 loppuun mennessä.

Rahoitusta Kalakukko ry:n hallitus myönsi maaseudun palvelujen kehittämisen ja vaikuttavuuden sekä tuotteen tai tuotannon uutuusarvon ja yrittäjän verkostoituminen perusteella huomioiden tasaisesti Kalakukko-alueen maaseutualueet Tuusniemi, Kaavi, Rautavaara, Siilinjärvi ja Kuopion maaseutualueet (ml. Karttula, Vehmersalmi, Maaninka, Nilsiä ja Juankoski). Rahoituksen jatkumisesta neuvotellaan alueen kuntien kanssa ja tiedotetaan Kalakukon kotisivuilla.  

Lisätietoja Jaana Paananen, puh. 040-5103 258, Kehittämisyhdistys Kalakukko ry.
« Takaisin
 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile