08.01.2020

Pohjois-Savoon yli 1,2 miljoonaa euroa lisärahaa maaseudun kehittämiseen

Maaseudun kehittämisyhdistykset Kalakukko ry ja Mansikka ry saavat yhteensä 1,2 miljoonaa euroa lisärahoitusta yritys- ja kehittämishankkeisiin Maa- ja metsätalousministeriön toisen kierroksen kehystarkistuksessa. Kummallekin kehittämisyhdistykselle myönnettiin lisäkehystä suurin mahdollinen määrä eli 600 000 euroa.

Maa- ja metsätalousministeriön lisäkehyksen jakoperusteena olivat hakijan vaikuttavat tulokset alueellisen strategian toteuttamisessa, työn laadun parantaminen ja hyvä edistyminen. Lisäkehystä yritys- ja kehittämishankkeisiin haki ja sitä osoitettiin kaikkiaan 47 Leader-ryhmälle. Seitsemän Leader-ryhmää ei hakenut lisäkehystä. Toisella kierroksella lisäkehystä oli jaettavana kaikkiaan 12 miljoonaa euroa. Maa- ja metsätalousministeriön kehystarkistuksen tavoitteena on lisätä Leader-toiminnan vaikuttavuutta entisestään.

Pohjois-Savon kolmas maaseudun kehittämisyhdistys Ylä-Savon Veturi ei hakenut lisäkehystä. Kuluvalle vuodelle Veturilla on jaettavana alueensa kehittämisideoihin yli 500 000 euroa.

Kehittämisyhdistys Kalakukko ry:n toiminta-alue on Kaavi, Kuopion maaseutualueet (mukaan lukien Juankoski, Nilsiä, Karttula, Vehmersalmi, Maaninka), Rautavaara, Siilinjärvi ja Tuusniemi.

Kehittämisyhdistys Mansikka ry:n toiminta-alue on Leppävirta, Rautalampi, Suonenjoki, Tervo, Varkaus ja Vesanto.

Ylä-Savon Veturi ry:n toiminta-alue on Iisalmi, Keitele, Kiuruvesi, Lapinlahti, Pielavesi, Sonkajärvi ja Vieremä.

Lisätietoja:

Maa- ja metsätalousministeriö, erityisasiantuntija Laura Jänis, 02951 62090, laura.janis(at)mmm.fi

Kehittämisyhdistys Kalakukko ry, toiminnanjohtaja Jaana Paananen, 040 510 3258, jaana.paananen(at)kalakukkory.fi, www.kalakukkory.fi

Kehittämisyhdistys Mansikka ry, toiminnanjohtaja Kirsi Manninen, 045 1315077, kirsi.manninen(at)mansikkary.fi, www.mansikkary.fi

Ylä-Savon Veturi ry, toiminnanjohtaja Minna Partanen, 040 760 7173, minna.partanen(at)ylasavonveturi.fi, www.ylasavonveturi.fi