11.02.2020

Avoimet kylät -päivää vietetään 13.6.2020

Vuosittaisen tapahtuman tarkoituksena on lisätä kylätoiminnan tunnettavuutta ja esitellä kylien monipuolista toimintaa. Avoimet Kylät järjestetään aina kesäkuun toisena lauantaina. Päivän valtakunnalliset sivut löytyvät osoitteesta www.avoimetkylat.fi.

Avoimet Kylät -päivänä sadat kylät ja korttelit ympäri Suomen järjestävät erilaisia tapahtumia.
Päivän järjestävät yhteistyössä Suomen Kylät ry, maakunnalliset kyläyhdistykset ja paikalliset yhdistykset ja aktiivit.

Pohjois-Savon Kylät koordinoi Avoimet Kylät -päivää Pohjois-Savon alueella

Kylätapahtumat voivat olla esimerkiksi kylä- ja luontokierroksia, musiikkiesityksiä, kilpailuja, tapahtumia, lintubongausta, teatteria ja museokierroksia. Oikeastaan mitä vaan, mitä kylänne haluaa esitellä. Pääasia, että Avoimet Kylät -tapahtumassa esitellään paikallista elämänmenoa, lisätään kylätoiminnan näkyvyyttä, markkinoidaan kyliä vierailu- ja asuinpaikkoina ja muistutetaan maaseudun mahdollisuuksista.

Tapahtumaan osallistumista suunnittelevat kylät:

1. Suunnitelkaa päivän tapahtuma oman kylän porukalla, ja tehkää päätös osallistumisesta.
2. Lähettäkää tieto osallistumispäätöksestä Pohjois-Savon Kylille huhtikuun loppuun mennessä oheisen ilmoittautumislomakkeen kautta täällä.

Sitten voi kylillä tältä osin hengähtää, sillä pallo siirtyy Pohjois-Savon Kylien kyläkoordinaattorille.

Pohjois-Savon Kylät ry:

• teettää Pohjois-Savon Avoimet Kylät -tapahtumaan oman kartan,
  • viimeistelee muun tarvittavan markkinointimateriaalin,
  • hoitaa tiedotuksen medialle sekä
  • laittaa osallistuville kylille materiaalia (muun muassa tapahtuman tarroja, joita voi käyttää opasteissa) toukokuun loppupuolella/kesäkuun alkupäivinä. Mahdollisimman pian kuitenkin.

Ilmoitathan kylänne mukaan Avoimet Kylät -tapahtumaan 30.4.2020 mennessä. Lisätietoja antaa kyläkoordinaattori Sari Vainikainen, sari.vainikainen(at)pohjois-savonkylat.fi.

Pohjois-Savon Kylät ry:n Avoimet Kylät -verkkosivu on täällä.