02.06.2020

Uusi kartta opastaa lähiluontoon Pohjois-Savossa

Pohjois-Savossa on paljon ulkoilu- ja retkipaikkoja, joita paikalliset toimijat ovat rakentaneet tai kunnostaneet yhteiseen käyttöön Leader-rahoituksella. Maakunnan Leader-ryhmät Kalakukko, Mansikka ja Ylä-Savon Veturi haluavat kannustaa liikkumaan lähiluonnossa ja ovat koonneet kohteita uudelle kartalle.

Karttaan on poimittu kaikkiaan 48 esimerkkiä ympäri maakuntaa olevista kohteista, joissa voi liikkua, retkeillä tai ihan vain virkistyä luonnossa.

-Uusi kartta auttaa löytämään helpommin nämä paikallisten ihmisten voimin ja Leader-rahoituksella toteutetut aarteet, iloitsee tiedottaja Jaana Rissanen. -Paikoissa on monipuolisia harrastusmahdollisuuksia. Tai sitten vain eväät reppuun ja ihailemaan upeita luontokohteita päiväretkelle, Rissanen kannustaa.

Kohteet on koottu www.highwaysavo.fi -verkkosivuille Google Maps-karttaan. Sivuilla on tulostettava pdf-versio kartasta. Painettua karttaa on jaossa mm. kunnantaloilla, käyntikohteissa ja matkailupisteissä.

Kartan pdf-version voit ladata myös tästä.

Lisätietoja:

Jaana Rissanen, tiedottaja, HighwaySavo-viestintähanke, 050 527 9943, jaana.rissanen(at)mansikkary.fi

Jaana Paananen, toiminnanjohtaja, Kehittämisyhdistys Kalakukko ry (Kuopio ja Koillis-Savo), 040 510 3258, jaana.paananen(at)kalakukkory.fi

Kirsi Manninen, toiminnanjohtaja, Kehittämisyhdistys Mansikka ry (Pohjois-Savon eteläiset kunnat), 045 131 5077, kirsi.manninen(at)mansikkary.fi

Minna Partanen, toiminnanjohtaja, Ylä-Savon Veturi ry (Ylä-Savo), 040 760 7173, minna.partanen(at)ylasavonveturi.fi