15.02.2017

Kalakukon hallitus teki myönteiset päätökset neljälle hankkeelle 14.2.2017

Kalakukon hallitus kokoontui  14.2.2017 tilinpäätöskokoukseen Yrityskeskus Innocumissa, Siilinjärvellä. Hallitus teki myönteisen päätöksen neljälle hankkeelle ja Leader-tukea puollettiin yhteensä 191 721,76 €. Jos et näe hankekuvauksia, klikkaa otsikkoa.

1.AC Barca ry, Vartialan pukukopit, yleishyödyllinen investointihanke. AC BARCA ry on urheiluseura Riistavedeltä, jolla on juniorijoukkueita ja kaksi miesten porukkaa jalkapallossa. Seuran tarkoituksena on edistää liikuntaharrastusta. Seurassa on n. 100 jäsentä ja liikutamme turnauksien ja pelien muodossa n. 1000 henkilöä + katsojat. Hankkeen toimenpiteinä on Vartialan kentän pukukoppien uusiminen, vesiliittymän tekeminen, katsomon rakentaminen ja parkkipaikan laajentaminen Tällä hankkeella parannamme maaseudun harrastus-mahdollisuuksia ja turnauksien järjestämismahdollisuuksia.

2.Kaupunginosayhdistys Vehmersalmi ry, Vehmersalmen lähipalvelujen kehittämishanke. Hankkeessa tuotetaan Vehmersalmen lähipalvelujen uusi toimintamalli, joka koostuu kolmesta hankeosiosta; 1. Asukastupa Vehmertuvan ja nuorisotalo Majakan toimintojen ohjauksen siirtymisestä Koy Vehmersalmi ry:lle hankkeessa työstettävien ja solmittavien ostopalvelusopimusten mukaisesti, 2. Pitäjäraadin ja Kaupunginosayhdistys Vehmersalmi ry:n välisen yhteistyömallin rakentamisesta ja yhteistyön aloittamisesta sekä 3. Vehmertuvan ja Majakan yhteyteen perustettavan alueellisen toimijaverkoston kokoamisesta ja sitouttamisesta em. toimipaikkojen ylläpitämiseen ja uusien lähipalvelutoimintojen kehittämisestä ja toteutuksesta. Toimenpiteillä edistetään Vehmersalmen kaupunginosan asukkaiden hyvinvointia ja alueen elinvoimaisuutta, kehittää, vahvistaa ja hyödyntää alueellista toimijayhteistyötä, asukkaille suunnattuja lähipalveluja sekä nykyisten palvelujen saatavuutta ja saavutettavuutta.

3.Itä-Suomen Alueellinen Sirkuskoulu rySIRKUS2, alueiden (Kalakukko ja Joensuun seudun Leader) välinen koulutushanke. Itä-Suomen alueella on kaksi vuosikymmeniä toiminutta konkaria: Rautavaaran Nuorisosirkus ry sekä Kuopion sirkus. Uudempina tulokkaina ovat Kaavin nuorisosirkus eli Sirkus Muikku sekä OudonKummun sirkus. Nämäkin ovat toimineet pian kymmenen vuotta. Lisäksi Joensuun seudulla Sirkus Supiainen ry on järjestänyt toimintaa. Edellä mainitut tahot perustivat 2015 Itä-Suomen alueellinen sirkuskoulu ry:n. Outokummussa, Kaavilla ja Rautavaaralla toiminnan lähtökohta on ollut hyvin sosiaalinen, keskeisin tavoite on järjestää lapsille ja nuorille mielekästä, kiinnostavaa ja yhteisöllistä toimintaa. Itä-Suomen alueellinen sirkuskoulu sai kesän 2016 sirkusleirin palautekyselyssä ehdotuksen, että nuorille pitää järjestää alueellisesti apuohjaajakoulutusta. Yhteensä koulutusta annetaan hankkeen aikana 162 koulutuspäivää, 1000-1200 tuntia ja tavoitellaan 110 koulutukseen osallistuvaa henkilöä, joista 40-50 uutta harrastajaa ja ohjaajaa.

4.Titta Tienpolvi, Hevosavusteinen työ-, yksilö- ja työhönvalmennus, aloittavan yrityksen perustamistuki. Yrityksen perustaminen Kuopion Hiltulanlahteen. Toimialana hevosavusteinen yksilö- ja työvalmennuspalvelu heikossa työmarkkina-asemassa tai syrjäytymisvaarassa oleville henkilöille. Palvelun tavoitteena on elämänhallintataitojen kehittyminen, psyykkinen, fyysinen ja sosiaalinen vahvistuminen, ammatinvalintaan liittyvien asioiden selkiytyminen ja työllistymisen edistäminen. Lisäksi päiväkohtaisten green care -toimintamallin mukaisten virkistyspäivien järjestäminen esim. päiväkodeille, kouluille ja vanhusten palvelutalojen asukkaille. Yritystuella toteutettavia toimenpiteitä ovat: 1) Yrittäjän osaamisen kehittäminen/liiketoimintaa täydentävän osaamisen hankkiminen; Sosiaalipedagoginen hevostoiminta syrjäytymisen ehkäisyssä ja sosiaalisessa kuntoutuksessa, joka antaa SPHT-ohjaajan pätevyyden. 2) Yrityksen perustaminen ja yhden henkilön työllistyminen yrityksessä. 3) Kotisivujen tekeminen, markkinointi ja palvelukuvausten tekeminen.