04.04.2017

Leader-tuki-päätöksiä Kalakukon hallituksessa 28.3.2017

Kalakukon hallitus kokoontui ti 28.3.2017 Airakselan seurantalolla, Karttulassa. Hallitus teki myönteisen päätöksen neljälle yleishyödylliselle ja kolmelle yrityshankkeelle, yksi yritystuki jätettiin pöydälle. Leader-tukea puollettiin yhteensä 113 530,95 €.

Rahoituskehystä on käytettävissä n. 1.3 milj. € (teemahankevarauksen korjaus) painopisteen ollessa elinkeinojen ja yritystoiminnan kehittämisessä.

1. Koillis-Tuusniemen kyläyhdistys ry, Suomi 100-Koillis-Tuusniemi 100 kuvaa -kehittämishanke. Suomen 100- vuotisjuhlan kunniaksi Koillis-Tuusniemen kyläyhdistys perustaa sadan valokuvan kuvapankin ja käyttää sitä monipuolisesti kylän markkinoinnissa ja asukkaiden osallistamisessa kehittämistoimintaan. Tavoitteena on osallisuuden vahvistaminen, kylämarkkinoinnin edistäminen, pitkäjänteisen kehittämistyön ja kyläprofiilin vahvistaminen.
  1. Kaavin kunta, Veteraaniperinnön vaaliminen, investointi. Kaavin Sotaveteraanit ry kerää veteraaniperintöä vuosilta 1939 - 1945. Näyttely sijoitetaan koulukeskuksen yläaulaan. Näyttelyyn kerätään tallessa olevat Pro Patria -taulut ja erilaista veteraaniesineistöä ym. sota-aikaan liittyvää. Yhdistys on pyytänyt, että Kaavin kunta hankkii näyttelytilaan 6 kpl vitriinikaappeja. Hanke tukee koulun opetustyötä ja välittää veteraaniperintöä tuleville sukupolville ja on osa Suomi 100-juhlavuotta.
  1. Siilinjärven Pesis ry, SiiPen POP Areenan varustaminen investointi. Tavoitteena on Siilinjärven Pesiksen rakentaman POP Areenan varustaminen ja kehittäminen, joka mahdollistaa kentän entistä laajamittaisemman hyödyntämisen harraste- ja ottelutapahtumien järjestämisessä. Toimenpiteinä hankkeessa toteutaan pelaaja-aitioiden hankinta, katsomorakenteiden hankinta ja rakentaminen, sähköistyksen rakentaminen, äänentoistolaitteiden hankinta, tulostaulun rakentaminen, siirrettävän kuuluttamorakennuksen pintaremontti, hiekkatekonurmen hiekan hankinta sekä hiekan säilytystilojen rakentaminen ja varasto-/kioskirakennuksen pintaremontti.
  1. Toivalan urheilijat ry, Tanhulan tekonurmikentän suoja-aidat investointi. Tavoite on lisätä Tanhulan tekonurmikentän ympäristön turvallisuutta ja parantaa kentän toimivuutta niin harrastajien kuin alueella liikkuvien osalta.
  1. JRMikro, Kasvuyrityksen toimitilat ja koneita 2017. Investointituen avulla yritys ostaa teollisuushallin Kaavilta ja sen pinta-ala on n. 500 m², yrityksen tuotannolliseen käyttöön ja tuotantoa varten tarvittavia koneita ja laitteita toiminnan laajentuessa. Yritys valmistaa erikoistyöstökoneita ja materiaalinkäsittelylaitteita teollisuuteen. Teollisuusautomaatioasiakkaina ovat lähes kaikki Kaavin teollisuusyritykset, ja lisäksi yrityksen markkina-alue on koko Suomi ja elektroniikkavalmistuksen osalta Viro, USA ja Australia.
  1. Maamuurahaiset Oy, Investointi tiedonsiirtokaapeliverkkojen rakentamiseen. Kuopion Pieksänkoskella aloittava yritys alkaa rakentamaan sähkö- ja tiedonsiirtokaapeliverkkoja, purkamaan vanhoja verkkoja sekä tekemään muita kaivinkonetöitä. Investointituella hankitaan kaapelikärri, tietokone, tietokoneohjelmistoja ja kaapelinnäyttötutka.
  1. Titta Tienpolvi ky, Hevosavusteinen työ-, yksilö- ja työhönvalmennus, aloittavan yrityksen investointituki. Yrityksen perustamisinvestoinnit Kuopion Hiltulanlahteen. Toimialana hevosavusteinen yksilö- ja työvalmennuspalvelu heikossa työmarkkina-asemassa tai syrjäytymisvaarassa oleville henkilöille. Hevostoiminta on tarkoitus toteuttaa Tienpolvien hevostilalla. Hevostilaa pitää muuttaa vastaamaan yritystoiminnan tarpeita. Talliin on rakennettava pakolliset sosiaali- ja taukotilat ja wc. Lisäksi tallialueen paikoitustilaa laajennetaan ja tallialueen yleisilmettä siistitään ja kunnostetaan. Investoitituen turvin on mahdollista hyödyntää jo olemassa olevia tallin tiloja; karsinapaikat, pesupaikka, varustehuone, ratsastuskenttä, tarhat, varastotilat ja työpaja.