12.04.2017

Kalakukon vuosikokous valitsi uuden puheenjohtajan ja hallituksen 11.4.2017

Kalakukko ry:n vuosikokous pidettiin Muuruvedellä Kivennavalla tiistaina 11.4.2017. Kokous houkutteli paikalle 30 jäsentä ja aktiivista maaseudun kehittämisestä kiinnostunutta. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat, kuultiin maakunta-uudistuksen kuulumisia P-S:n Ely-keskuksen maaseutuyksikön päälliköltä Juha Kaipiaiselta sekä tietysti kiitettiin väistyvää puheenjohtajaa Jorma Holopaista ansiokkaasta ja aktiivisesta hallitustyöskentelystä ja puheenjohtajuudesta.

Viisi vuotta Kalakukon puheenjohtajana toiminut Jorma Holopainen Nilsiästä halusi väistyä ja hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin varapuheenjohtajana aiemmin toiminut Jari Känninen Siilinjärveltä. Siilinjärven varajäseneksi hallitukseen valittiin jatkamaan Sari Kämäläinen.

Karttulan edustajaksi hallitukseen valittiin jatkamaan Hannu Halonen ja hänen varalleen Sari Granander. Maaningan edustajaksi valittiin jatkamaan Minna Valtanen ja hänen varalleen Hannu Räisänen. Rautavaaran edustajana jatkaa Marianna Kauhanen ja hänen varallaan Sari Korhonen. Siilinjärven, Karttulan, Maaningan ja Rautavaaran hallitusjäsenet edustavat taustatahoa yhteisöt tai suuret yritykset.

Maaseudun asukkaat -mandaatin edustajat tulevat Tuusniemeltä, Nilsiästä ja Vehmersalmelta. Tuusniemen edustajana hallituksessa jatkaa Kirsi Miettinen ja hänen varalleen valittiin uutena Anu Pitkänen. Nilsiän edustajaksi valittiin uutena Janne Heikkinen ja varalle jatkamaan Jorma Pitkänen. Vehmersalmen edustajaksi valittiin uutena Oili Immonen ja hänen varalleen Sirpa Lyytinen.

Julkishallinnon edustajina hallituksessa jatkaa Kaavilta Ari Sopanen ja hänen varallaan Jorma Räsänen, Kuopiosta Anna-Liisa Martikainen ja hänen varallaan Jari Kosonen sekä Juankoskelta Kari Hartikainen ja hänen varallaan uutena Anu Jestoi, jonka tausta-tahona on yhteisöt tai suuret yritykset.