Viestintäohjeet

EU-rahoitteisissa hankkeissa tulee noudattaa viestintäohjeita. Hanketoimijoiden tulee perehtyä ohjeisiin huolella, sillä hankkeesta tiedottaminen ja viestintä vaikuttavat hankkeiden menojen tukikelpoisuuteen. 

Leader-hankkeiden tiedotusmateriaalissa tulee käyttää

  • EU-lippua ja maaseuturahaston tunnuslausetta: "Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin". Pääsääntöisesti lausetta käytetään aina, kun sille on riittävästi tilaa eli tekstistä on saatava selvä. Jos lauseelle ei ole tilaa, kirjoitetaan lipun alle rahaston lyhenne ”maaseuturahasto”.
  •  EU:n Leader-logoa

Tiedotusmateriaali tarkoittaa esimerkiksi verkkosivuja, esitteitä, PR-materiaalia ja lehti-ilmoituksia. Julkaisujen nimilehdellä on oltava näkyvä merkintä unionin rahoitusosuudesta sekä maaseuturahaston tunnus. Julkaisuissa on oltava viittaus sisällöstä vastaavaan tahoon sekä kyseisen hankkeen rahoittajaan.

Jos hankkeella on verkkosivusto, esitä sivustolla hankkeesta lyhyt kuvaus, josta käy ilmi hankkeen tavoitteet, tulokset ja EU:n rahoitusosuus.

Saat logot Maaseutu.fi-kuvapankista.

Tiedotusjuliste:

Jos julkisen tuen kokonaismäärä ylittää 50 000 euroa, sijoita hankkeen toteuttamisen ajaksi toimea ja sille saatavaa EU-tukea esittelevä A3-kokoinen juliste näkyvälle paikalle, esimerkiksi rakennuksen sisääntuloalueelle tai hankkeen toimistotiloihin. (Investointihankkeissa voit myös pyytää Kalakukolta kevytmetalli-kyltin, joka kestää myös ulkotiloissa.)

EU-tukea esittelevä A3 -juliste-pohjan voit ladata tästä.

 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile