Voimoo nuorista -teemahanke

Voimoo nuorista -teemahankkeen toteutusaika päättyi 30.6.2017.

Voimoo nuorissa teemahankkeessa painottuu nuorten vastuunotto tapahtumien järjestämisessä. Hankkeessa on toteuttajia Kaavilta, Rautavaaralta, Nilsiästä, Siilinjärveltä ja Maaningalta.  Kaavin 4H-yhdistyksen, Nilsiän 4H-yhdistyksen ja Maaningan Kylät ry:n toimenpiteissä perehdytetään ja vastuutetaan nuoria kaikille avoimien liikunta- ja kulttuuritapahtumien järjestämiseen omalla kylällä. Nilsiän 4h-yhdistyksen toimenpiteeseen sisältyy myös lapsille ja nuorille suunnattu mediakerho, jossa opetellaan mm. vastuullista some-kulttuuria sekä blogien kirjoittamista. Lisäksi Nilsiään kehitetään nuorille 4h-yrittäjille yrityskummijärjestelmää, jonka avulla nuoret yrittäjän alut saavat perehdytystä ja neuvoja toimivilta yrittäjiltä.

Nilsiä Pitäjäyhdistys ry:n toimenpiteessä kannustetaan nuoria aktiivisuuteen ja vastuunottoon itseä koskevien asioiden kehittämisessä. Alueella kehitetään ja kootaan oma nuorisoparlamentti, etsitään nuorille harrastuspaikkoja mopoiluun ja pyöräilyyn sekä kartoitetaan kylien kotisivupäivitystarvetta, ja tarjotaan mahdollisuutta ostaa päivityspalvelua paikalliselta nuorelta.

Rautavaaran helluntailähetys ry:n toimenpiteessä edistetään suvaitsevaisuutta ja monikulttuurisuuden tuntemusta järjestämällä nuorten kanssa yhteistyössä kasvatuksellisia ruokailu- ja seurustelutuokioita, joissa mukavan yhdessäolon ja –tekemisen myötä tutustutaan vieraisiin kulttuureihin ja vieraiden kulttuurien edustajiin.

Syvänniemen Hermanni ry kehittää nuorille valmentavia toimintapolkuja nuoria kiinnostavista aiheista. Toimintapolut voivat olla esim. kulttuuri-, yrittäminen- tai matkailupolku, joissa nuoria perehdytään toimimaan ko. tehtävissä kylällä sekä esim. luomaan omia tapahtumia.

Toimenpiteiden loppuraportit ovat luettavissa alapuolella. Useissa toimenpiteissä sisältönä oli tapahtumantuottaminen ja sen opettelu. Esimerkkinä tästä ohessa on luettavissa Maaningan kylät ry:n toimenpiteessä laadittu "Pieni käsikirja tapahtumantuottajille".

 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile