Ajankohtaista

RSS-syöte
03.08.2021

Hallituksen kokouspäivät ja hakemusten jättöpäivät »

Kalakukon hallituksen tulevat kokouspäivät ovat: Torstai 9.9.202. Kokouksessa käsiteltävät hankkeet on oltava hyrrässä vireillä ja investointisuunnitelmat valmiina viimeistään 12.8.2021. Torstai 14.10.2021. Kokouksessa käsiteltävät hankkeet on oltava hyrrässä vireillä ja investointisuunnitelmat valmiina viimeistään 16.9.2021. Torstai 2.12.2021. Kokouksessa käsiteltävät hankkeet on oltava hyrrässä vireillä ja investointisuunnitelmat valmiina viimeistään 4.11.2021.

26.05.2021

Kalakukon vuosikokous muodostui jännittäväksi »

Kalakukko ry:n vuosikokous pidettiin kauniissa Kartano Kaijalassa torstai-iltana 20.5.2021. Paikan päälle oli kokoontuneena vajaa parikymmentä henkilöä ja etäyhteyden päässäkin oli kymmenen henkilöä. Aluksi Teija Kemppi esitteli lisätyn todellisuuden sovelluksen hyödyntämistä matkailun kehittämisessä, esimerkkeinä mm. Juankosken Ruukki-alueen historia ja Juice Leskinen. Vuosikokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat, joista jännittävimmäksi muodostui uuden hallituksen kokoaminen, sillä puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten valinta vaati jopa kolme äänestystä sekä yhden arvonnan. Kokouksen puheenjohtajana toimi Kaavin kunnanjohtaja Ari Sopanen ja ääntenlaskennan hoitivat varmaotteisesti Hilkka Tiilikainen Kaavilta ja Heikki Konttinen Siilinjärveltä.

26.05.2021

Kalakukon vuosikokous muodostui jännittäväksi »

Kalakukko ry:n vuosikokous pidettiin kauniissa Kartano Kaijalassa torstai-iltana 20.5.2021. Paikan päälle oli kokoontuneena vajaa parikymmentä henkilöä ja etäyhteyden päässäkin oli kymmenen henkilöä. Aluksi Teija Kemppi esitteli lisätyn todellisuuden sovelluksen hyödyntämistä matkailun kehittämisessä, esimerkkeinä mm. Juankosken Ruukki-alueen historia ja Juice Leskinen. Vuosikokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat, joista jännittävimmäksi muodostui uuden hallituksen kokoaminen, sillä puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten valinta vaati jopa kolme äänestystä sekä yhden arvonnan. Kokouksen puheenjohtajana toimi Kaavin kunnanjohtaja Ari Sopanen ja ääntenlaskennan hoitivat varmaotteisesti Hilkka Tiilikainen Kaavilta ja Heikki Konttinen Siilinjärveltä.

06.05.2021

Hallituksen seuraava kokous ja hakemusten jättöpäivä »

Kalakukon hallituksen seuraava kokous pidetään 30.6.2021. Ko. kokouksessa käsiteltävät hankkeet on oltava vireillä ja investointisuunnitelmat valmiina viimeistään 31.5.2021. Investointisuunnitelma rakentamisinvestointien osalta sisältää: -rakennusselostuksen - kustannuserittelyn - pääpiirustukset (asema-, pohja-, leikkaus- ja julkisivupiirrokset)

12.04.2021

Tulevaisuuskeskustelujen materiaalit ja koonnit kotisivuillamme »

Kalakukko järjesti kaikillle avoimia tulevaisuuskeskusteluja Teamsin välityksellä uuden ohjelmakauden strategian valmisteluun liittyen. Helmi-maaliskuussa 2021 pidettyjen tulevaisuuskeskustelujen koonnit löytyvät nyt täältä kotisivuiltamme Leader-toiminnan alta, pääset koonteihin tästä.

29.03.2021

nuoriso-Leader starttaa Kalakukon alueella 1.4.2021 »

Onko sinulla esim. 4H-yritys, jota varten tulisi tehdä laitehankintoja? Onko sinulla ja kavereillasi harrastustoimintaa, johon tarvitaan välineitä? Oletko haaveillut kaveriporukan kesken taideprojektin tai jonkin tapahtuman toteuttamisesta? Näihin ja moneen muuhun nuorten omaan projektiin voi hakea nuoriso-Leader-avustusta Kalakukosta. Hakija voi olla vähintään 3 hengen harrastus- tai kaveriporukka, 4H- tai muu kevytyrittäjä tai tietyin edellytyksin myös rekisteröity yhdistys* Hakemuksella on oltava nimettynä vähintään yksi 18 v. täyttänyt vastuuaikuinen nuoriso-Leader on tarkoitettu 13-25-vuotiaille Hakemusten täytyy olla nuorten itsensä tekemiä ja nuorten täytyy itse myös raportoida jälkikäteen avustuksen käyttämisestä * nuoriso-Leader on ensisijaisesti tarkoitettu pienille nuorten projekteille, mutta mikäli alueella on nuorista lähtöisin oleva suuri tarve isommille harrastuksiin liittyvillä investoinneille (max. 2000 € tuki), niihin voi nuoriso-Leader-avustusta hakea rekisteröidyt toimijat kuten esim...

25.03.2021

Kalakukon hallituksen rahoituslinjaukset ja 2021 kokousaikataulut »

Seuraavat Kalakukon hallituksen kokoukset ovat: 4.5.2021: Tässä kokouksessa käsiteltävien hakemusten oltava vireillä ja kustannusarvio valmiina viimeistään 20.4.2021. Huom! Rakentamisen investoinnit vaativat pidemmän valmisteluajan ja oltava vireillä ja investointisuunnitelman osalta valmiina viimeistään 13.4.2021. Olethan yhteydessä Kalakukkoon, kun suunnittelet hankerahoituksen hakemista: Jaana Paananen, toiminnanjohtaja, Yritystuet ja hanketuet puh. 040 510 3258 Sanna Happonen, hankekoordinaattori, Teemahankkeet ja hanketuet puh. Puh. 040 519 6046 Kehittämisyhdistys Kalakukko ry Isoharjantie 6, 71800 Siilinjärvi etunimi.sukunimi@kalakukkory.fi Kalakukon hallitus linjasi kokousessaa 3.11.2020 rahoituksen kohdentamisesta seuraavasti: Tavoitteena on kohdentaa rahoitusta ✓ uutta toimintaa kylille ja asuinalueille (ei ylläpitokorjauksia) ✓ nuorten yrittäjyyttä ja työpaikkoja luoviin hankkeisiin ✓ elinkeinojen kehittäminen, kansainvälistyminen ja ympäristö ✓ Teemahanke –ideat ja tarpeet Nyt on hyvä hetki alkaa valmistella hake...

17.12.2020

Vuoden viimeisessä kokouksessa myönnettiin rahoitusta mm. kylien yhteistyön kehittämiseen »

Kalakukon hallitus kokoontui 9.12.2020 etäyhteyksiä hyödyntäen käsittelemään vuoden viimeiset hankehakemukset. Rahoitus myönnettiin Pienen Traktorin puoti Oy:lle Kuopion Muuruvedelle matkailijoita palvelevien investointien tekemiseen 8 500 €. Rautiaisen Pelti ja Ilmastointi Ky:lle Siilinjärvelle myönnettiin kokeilutukea 10 000 € pienhiukkaspuhdistimen toiminnan testaamiseen ja asiantuntijapalveluihin. Siilinjärven asuinalueet ja kylät ry:n kehittämishanke Siilinkylien imago ja yhteistyö sai tukea 19 600 €. Hankkeessa mm. kehitetään kylien yhteistyötä ja verkostoitumista sekä selvitetään kylien yhteisiä investointitarpeita kyläilmeen ja viihtyisyyden edistämiseksi.

08.10.2020

Hyrrä-palvelun käyttäjät: suomi.fi-valtuus korvaa Katso-valtuutuksen »

Verohallinnon tarjoama Katso-valtuutus poistuu käytöstä 31.12.2020. Katso-valtuutusta on käytetty Ruokaviraston asiointipalveluissa mm. Hyrrässä siihen, että henkilö voi asioida yrityksen, yhdistyksen tai muun organisaation nimissä sähköisesti. Suomi.fi-valtuutus korvaa Katso-valtuutuksen. Hankkeiden toteuttajien on huolehdittava osaltaan asiointioikeuden säilymisestä/jatkamisesta suomi.fi-valtuutuksen kautta. Tarvittavat toimenpiteet vaihtelevat riippuen siitä asioitko yrityksen nimissä/ yhteisön nimissä, jossa yksi nimenkirjoittaja/ yhteisön nimissä, jossa kaksi nimenkirjoittajaa/ vai kunnan tai seurankunnan nimissä. Tässä tiedotteessa on toimenpideohjeet eri tilanteisiin. YRITTÄJÄT: Jos sinulla on yrityksesi asiointi- ja nimenkirjoitusoikeus kaupparekisterissä tai YTJ:ssä, voit asioida suoraan Hyrrä-asiointipalvelussa yrityksesi nimissä ilman erillisiä valtuutuksia. Jos haluat valtuuttaa hakemuksen tekijäksi sellaisen henkilön, jolla ei ole yrityksesi nimenkirjoitusoikeutta, tee valtuutukset Suomi.fi-palvelussa. Ohjee...

18.09.2020

Kalakukon uusi hallitus myönsi rahoitusta seitsemälle hakemukselle 16.9.2020 »

Hallituksen järjestäytymiskokous pidettiin Leader-rahoitetussa Siilinjärven Pesis ry:n Mantun talossa 16.9.2020. Kokouksessa hallituksen varapj:ksi valittiin Markus Rönkkö Muuruvedeltä. Hallitus käsitteli yhteensä yhdeksän hankehakemusta, joista seitsemän yritys- ja kaksi hanketukea. Myönteisen päätöksen sai seitsemän hakemusta, joihin rahoitusta puollettiin yhteensä 100 085 euroa . Yksi yritystuki käsittely siirrettiin yrittäjän pyynnöstä seuraavaan kokoukseen ja yksi sai kielteisen päätöksen. Rahoitusta puollettiin seuraaviin hankkeisiin: MoosyBrain Oy, Siilinjärvi, tuotteen kehitys ja pilotointihanke TimberNova Oy, Siilinjärvi, käynnistysinvestoinnit TimberNova Oy, Siilinjärvi asiakaspalvelukonseptien kehittäminen Tuusniemen kotiseutuyhdistys ry, Tuusniemi Ihmisen hyväksi -investointihanke Pro Järvi-Suomi ry, Heinävesi, Vehmersalmi, Tuusniemi Vesireiteistä elinvoimaa -esiselvitys Suomen Osaamistalo Oy, Siilinjärvi, erikoisperävaunun hankinta Sorkanhoitopalvelu Sami Kekäl&au...

Lisää: 1 | 2 | 3 | 4 |
 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile