Ajankohtaista

07.09.2020

Leader-rahoituksella kasvua ja parempia palveluja

Pohjois-Savon Leader-ryhmien tuoreen asiakastyytyväisyyskyselyn mukaan Leader-rahoitus on ollut maakunnan hanke- ja yritystoimijoille merkittävä tuki. Se on mahdollistanut kasvua ja auttanut kehittämään uusia tuotteita ja palveluja, arvioivat asiakastyytyväisyyskyselyn vastaajat.

-Vastausten perusteella Leader-rahoitus on ollut toimijoille merkittävä kehittämisen tuki, kertoo Kehittämisyhdistys Ylä-Savon Veturi ry:n toiminnanjohtaja Minna Partanen ja jatkaa: -Peräti 66 prosenttia vastaajista käytti Leader-rahoitusta tuotteiden ja palvelujen kehittämiseen.

Partasen mukaan saman verran vastaajia (66 %) kertoi rahoituksen vaikuttaneen positiivisesti kasvuun tai kannattavuuteen. Reilusti yli puolet (60 %) hanketoimijoista ja yrittäjistä puolestaan arvioi, että ilman saatua rahoitusta hanke olisi jäänyt kokonaan toteutumatta.

-Vastaajat arvostivat myös Leader-ryhmien henkilökohtaista asiakaspalvelua ja paikallistuntemusta. Leader-ryhmien rooli paikalliskehittäjänä koetaan edelleen vahvana, iloitsee Partanen.

Haasteiksi vastaajat mainitsivat hankeprosessin byrokraattisuuden ja maksatus koettiin hitaaksi. Tulevaisuuden tarpeina rahoitusta toivotaan kohdennettavan kylätoimintaa, tapahtumia, lähipalveluja, luonnon virkistyskäyttöä sekä kumppanuuksia tukeviin hankkeisiin ja toimenpiteisiin. Tärkeitä kohderyhmiä vastaajille ovat lapset ja nuoret sekä seniorit.

Asiakastyytyväisyyskyselyyn vastasi 111 vuosina 2018–2019 Leader-rahoituksen tukipäätöksen saanutta pohjoissavolaista hanke- ja yritystoimijaa. Kyselyn toteutti Kehittämisyhdistys Ylä-Savon Veturi ry huhti-toukokuussa 2020 ja sen vastausprosentti oli 54. Pohjois-Savossa toimii kolme Leader-ryhmää: Kehittämisyhdistys Kalakukko ry, Kehittämisyhdistys Mansikka ry ja Kehittämisyhdistys Ylä-Savon Veturi ry.

Pohjois-Savon Leader-ryhmien asiakastyytyväisyyselvityksen raportti. (pdf)

Lisätietoja antavat:
Kehittämisyhdistys Ylä-Savon Veturi ry
Minna Partanen, toiminnanjohtaja, 040 760 7173, minna.partanen(at)ylasavonveturi.fi
Päivi Koivuluoma, hanketyöntekijä, paivi.koivuluoma(at)ylasavonveturi.fi

 
« Takaisin
 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile