22.03.2021

Kalakukolle 1,4 miljoonaa maaseudun paikalliseen kehittämiseen

Kehittämisyhdistys Kalakukko ry:lle myönnettiin 1,4 miljoonaa euroa maaseudun paikalliseen kehittämiseen siirtymäkaudelle 2021–2022. Rahoitus jakaantuu Kalakukon alueelle yritys- ja hankerahoituksena.

Maa- ja metsätalousministeriön hyväksymä suuntaa antava rahoituskehys koostuu EU:n ja valtion osuuksista. Myös Kalakukon toimialueen kunnat ovat vahvasti sitoutuneet kehittämiseen. Kalakukon toiminnanjohtaja pitää saatua rahoitusta merkittävänä.

-Alueelle saatu reilusti yli miljoona euroa on merkittävä summa maaseudun paikalliseen kehittämiseen, sanoo toiminnanjohtaja Jaana Paananen ja kannustaa rohkeasti ideoimaan uutta.

-Kehittäminen jatkuu siirtymäkaudella keskeytyksettä. Asukkaiden ja yrittäjien uudet ideat ovat tervetulleita ja kannattaa olla ideansa kanssa yhteydessä Kalakukkoon jo alkumetreillä, muistuttaa Paananen.

Kalakukon hallituksen linjausten mukaan vuonna 2021 rahoitusta suunnataan uutta toimintaa kylille ja asuinalueille tuoviin hankkeisiin, sekä nuorten yrittäjyyttä ja työpaikkoja luoviin hankkeisiin. Tämän lisäksi rahoitetaan mm. elinkeinojen kehittämiseen, kansainvälisyyteen ja ympäristöön liittyviä hankkeita.

Kalakukko myöntää Leader-rahoitusta maaseutualueiden mikroyritysten perustamiseen ja kehittämiseen, sekä paikallisten asukkaiden ideoimiin yleishyödyllisiin kehittämishankkeisiin. Mikroyritysten lisäksi tukea voivat hakea rekisteröidyt yhdistykset, julkisyhteisöt, säätiöt ja osuuskunnat. Siirtymäkauden rahoitusta koskevat samat ehdot kuin kaudella 2014–2020.

Lisätietoja antaa: Jaana Paananen, toiminnanjohtaja, Kehittämisyhdistys Kalakukko ry, 040 510 3258, jaana.paananen(at)kalakukkory.fi