Ajankohtaista

29.03.2021

Kalakukolta uusi Leader-rahoitus nuorille

Kehittämisyhdistys Kalakukko ry avaa uuden nuoriso-Leader -rahoituksen nuorten omien ideoiden toteuttamiseen. Avustusta voi hakea kolmen hengen harrastus- tai kaveriporukka, 4H- tai muu kevytyrittäjä sekä tietyin edellytyksin myös rekisteröity yhdistys. Avustuksen määrä on nuorille enintään 900 euroa ja yhdistykselle enintään 2000 euroa.

Nuoriso-Leader on tarkoitettu 13–25 -vuotiaiden nuorten pienille projekteille. Se soveltuu hyvin esimerkiksi 4H-yrittäjien laitehankintoihin. Nuorten harrastus- ja kaveriporukat voivat hakea avustusta harrastevälineiden hankintaan, taideprojektin tai omien tapahtumien järjestämiseen.

Tarve nuorille suunnattuun, kevyempään rahoitusmalliin on noussut Kalakukon alueen nuorilta itseltään. Kalakukko järjesti alkuvuodesta asukkaiden, nuorten ja nuorten parissa toimivien kanssa tulevaisuuskeskustelut, joista saatiin arvokasta tietoa ja ideoita nuoriso-Leaderin toteuttamiseen.

-Tarve nuorten omille ideoille kohdennetusta rahoituksesta on ollut ilmeinen ja nyt pääsevät nuoret itse hakemaan rahoitusta ja toteuttamaan omia projekteja, iloitsee hankekoordinaattori Sanna Happonen.

Nuoriso-Leader on uusille ideoille

Avustusta myönnetään uutta mahdollistaviin hankintoihin. Harrastusvälineiden on oltava yleisessä, kaikkien halukkaiden harrastajien käytettävissä. Avustuksen määrä on 90 prosenttia ja euromääräisesti 100 – 900 euroa kevytyrittäjien sekä kaveri- ja harrastusporukoiden hakemuksissa. Jos projektin kustannukset ovat yli 1000 euroa, avustusta voi saada enintään 900 euroa ja loppuosa pitää kattaa itse.

-Hakemusten täytyy olla nuorten itsensä tekemiä ja nuorten täytyy itse myös raportoida jälkikäteen sanallisesti, valokuvilla tai videolla avustuksen käyttämisestä, Happonen painottaa.

Mikäli alueella on nuorista lähtöisin oleva suuri tarve isommille harrastuksiin liittyville investoinneille, niihin voi nuoriso-Leader -avustusta hakea rekisteröidyt toimijat, kuten esim. kyläyhdistykset. Avustuksen määrä yhdistyksille on enintään 2000 euroa ja hakemuksen tulee silloinkin olla nuorten tekemä. Yhdistysten normaalin toiminnan hankintoja ei tueta, kuten esimerkiksi urheiluseurojen toiminta.

Nuoriso-Leaderin haku on avoinna 1.4.–31.5.2021. Avustusta haetaan verkkolomakkeella Kalakukon kotisivujen kautta. Hakemus tarkastetaan ja käsitellään Kalakukossa kuukauden sisällä sen jättämisestä. Nuoriso-Leader -rahoitusta voivat hakea Kalakukon toiminta-alueella (Juankoski, Kaavi, Karttula, Maaninka, Nilsiä, Rautavaara, Siilinjärvi, Tuusniemi, Vehmersalmi sekä muut Kuopion maaseutualueet) asuvat nuoret.   

Katso nuoriso-Leaderin tarkemmat hakuohjeet täältä.

Lisätietoja, Kehittämisyhdistys Kalakukko ry, hankekoordinaattori Sanna Happonen, 040 519 6046, sanna.happonen(at)kalakukkory.fi

 
« Takaisin
 
 
Sivukartta | Tulosta | Sivun alkuun
Sunprofile