Hallitus

Kehittämisyhdistys Kalakukko ry:n ylintä päätösvaltaa käyttää sen jäsenistö vuosikokouksissa, joissa valitaan mm. yhdistyksen hallitus. Hallituksen kokoonpanossa noudatetaan kolmikantaperiaatetta, eli hallituksen jäsenet edustavat tasapuolisesti maaseudun asukkaita, kuntia, yrityksiä ja yhdistyksiä. Hallituksessa on edustus jokaisesta Kalakukko-alueen kunnasta ja Kuopioon liittyneistä alueista. Hallitus valitaan vuodeksi kerrallaan ja sama hallituksen jäsen voi toimia tehtävässään yhtäjaksoisesti enintään kolme vuotta. Puheenjohtajaksi voidaan valita sama henkilö yhtäjaksoisesti enintään kuudeksi vuodeksi.

Hallitus vastaa hallinnosta ja taloudesta yhdistyksen varojen osalta. Muina tehtävinä ovat rahoitettavien hankkeiden valinta sekä tulosten seuranta hankkeista saatavien tietojen ja omien arviointien perusteella. Lisäksi hallituksen jäsenet tiedottavat toiminnasta omille sidosryhmilleen sekä ovat mahdollisuuksien mukaan mukana aktivoimassa toimijoita.

Hallituksen jäsenelle maksetaan kokouspalkkiona 80 € /kokous. Hallituksen puheenjohtajalle maksetaan 105 € /kokous sekä vuosipalkkiona 1200 € /v. Matkakulut korvataan valtion matkustussäännön mukaan.

Kalakukon hallituksen kokoonpano 2021-2022 (vuoden 2022 kevät/vuosikokoukseen asti):

Puheenjohtaja Jorma Holopainen Nilsiästä

Maaseudun asukkaat ja pienet yritykset -mandaatin edustajat:

Vehmersalmi: Pertti Iivanainen ja varalla Marja-Leena Ludwig

Karttula: Jaana Antikainen ja varalla Hannu Halonen (julkinen ja yhteisö-taustataho)

Yhteisöt ja suuret yritykset -mandaatin edustajat:

Nilsiä: pj. Jorma Holopainen ja varalla Eila Tolppanen

Tuusniemi: Pirjo Smolander ja varalla Hannu Hyvärinen

Juankoski: Kaija Heikkinen ja varalla Kalevi Hakkarainen

Rautavaara: Mona Koskelo ja varalla Marita Riekkinen (maaseudun asukkaat-taustataho)

Maaninka: Tanja Holma ja varalla Matti Koistinen

Julkishallinnon edustajat: